Recent Posts

Terima kasih kepada kawan-kawan yang sudi jengah sini. Sudi-sudikanlah tinggalkan komen kawan-kawan kat sini ekk..terima kasih kepada yang selalu kongsi resepi-resepi ngan kita yang baru belajar ni. Sangat-sangat menghargainya....Semoga silaturrahim akan bertambah erat walaupon hanya di alam maya.

Jika ada yang berminat mengoder saya sedia menerima tempahan kek, cupcake dan Tat. Jika ada yang berminat untuk mengoder produk-produk homemade saya sila PM ke FB saye yer. Terima kasih.

Wednesday, April 28, 2010

bebel2 bg ilang ngantok & Oder Cistat

Wuarghhh..ngantok tahap gaban arini..Masalah btul aku nih kalo tdo awai lg haku ngantok bila mai keja....Kalo aku tdo koi 2-3pg ok plak x dak ngantok2. Nih dr pg td aku menguap.Pastu bekpes aku p hentam melantak koetew grg plak.Lg la menambah kemengantukkan diriku ini. Dh la tu lunch aku hentam nasik lg + serawa ubi kayu (buruk btui makan). Perghhh.....ni mata dh ala2 garfiel (btui ka ejaan..hentam sajala mekna oiii).Silap skit ja lup la nihhh. Harubiru blues btoi la. Dh la opis haku ni sunyi sepi.Syahdu btui kalo leh baring2....bayanggggggggggkan...............................................
woi2...udah2. Haku soh bayangkan jek. Yg korang p amik bantai tdo sapa soh..hiskk...mengalahkan aku la pulak.
Malam ni projek cistat aku kena beroperasi lg. Ada 100 pcs gak dh. hehehehee..besh2. Mlm nih sahih kene tdo lambat.Sonoknya buat kuih. Disebabkan tu jugak aku x dan nk snap masak2 aku.Sbb tu dh lama x buat n3 msak2. Bukan x masak. Masak tetap masak.Tu mmg wajib. Tp kan arini rasa cam maleh nk masak sbb kat cni ada PM (pasaq malam la...korang pikiaq pa?). Cam nak minta laling aku tlg beli laksam jek. Sedap btui laksam pakcik tu. Haku kalo beli mesti 2 bungkus....yela dh sebungkus sengget jek.skit ja.mn ckp beb.Kalo lalingku itew blk keja awai besh la.Aku x yah masak leh start buat kuih awai sket...leh siap awai..isk3.....
Lusa & tulat public holiday beb. Ari minggu.Mmg beshhhh....ari utk mengemas umah.....keh3...
walaupon dh tayang manyak kali aku tetap nk letak gambaq projek tat smlm.Tq pada Kak tie, Kak Nor, Kak B, Faridah n kak Ruzleeta sbb oder cistat kat kite........





update: uwaaaaa...sob3...laling blk lambat nk p berbisnes gak dia pong...terpaksa le den masak.Kempunan nk mkn laksam....Buat mee grg pon sodap ekk ujan2 nehh. Dpt mkn bubuq gamdum pon sodap nehhhh. Iskhh3........

Tuesday, April 27, 2010

Winners Giveaway PERMATAPAPAIBU


3 Winners Giveaway PERMATAPAPAIBU goes to....



terima kasih kepada En random.org kita sbb pilih pemenang untuk Giveaway Permatapapaibu pada kali ini..tq juga kepada 29 bloggers yang join give away nihh..thanks again yaaa...

Oklah, tanpa berlengah masa, ibu umumkan pemenang give away ibu pada hari ini.. Pemenangnya jatuh kepada:

i) MeknaBlog(24) - haku lerrrr...
ii) SoFiaH(8)
iii) izan cute(12)

TAHNIAH ! yayyy

kepada semua pemenang, sila email alamt yer ke erlyramli81@gmail.com..sbb senang nak hantar hadiahnya..

kepada yang tak dapat tu..jgn risau , maybe tuah anda ada pada giveaway lain yer..jgn sedihh tau..senyum senyumm..

so dengan ini, berakhirlah giveaway ibu..lain kali ibu buat lagi ekk..tunnnggguuuu...


Terima Kasih....

Monday, April 26, 2010

Oder




Ni projek kuih smlm....baru kuaq oven....

Dh lame x sempat nk update blog...nk buat camna kebzian melanda hidupku. Yela kan baru nk start busines tat...mauahahahahaa. Bisnes le kunun. Sebenaqnya saje je seronok. Nk kata untung tahap gaban tu x de la kan sbb aku buat sket2 je. Tp seronok sgt sbb ari2 ada org oder. Sehari paling koman 50bj ada la...Apa yg penting....haku sukee.hehehehee.....Terima kasih utk kawan2 yg sudi oder. Buat Kak Ummi jugak terima kasih atas resepinya ya...kita minta halal.....

Sunday, April 18, 2010

Layan laguuuuu

SHIMA-Setelah Aku Kau Miliki

Mereka lihat ku tersenyum
Gembira bagai tiada duka
Begitu indah dipandangan
Tapi hatiku keretakan bagai sinar
Purnama terang yang terbakar

Setelah aku kau miliki
Mana janji mu yang sejati
Segala bagai kiambang
Zahirnya nampak berkembangan
Akar tak jejak didasaran
Teguhkah cintamu itu

Jelmaan yang mendatang
Meragut menggoda
Membenam binasa cinta

Aku digenggaman
Engkau lepaskan kerna
Memburu khayalanmu
Yang menjanjikan....
Rembulan ke ribaanmu
Engkau kehancuran....

Tidakku mampu membencimu
Biarpun cuba kulepaskan
Tapi rantaimu mengunciku
Dikota cinta jelmaanmu
Tidak ku rela binasa
Bersama khayalanmu ituuu...

Thursday, April 15, 2010

Oder lagikssss...


Oder arini oleh Kak Ila, En.Zor, Faridah, Kak Yusmariani, Kak Halimah, Kak Anna PK & kakak tersayang haku tue..kak suzi

Arini dalam sejarah haku telah berjaya menjual Sebanyak 102 biji tat pelbagai perisa...Alhamdulillah..terima kasih kawan2 kerana sudi mengoder kat haku neh. Terima Kasih jugak buat Kak Ummi Kuantan dan Rinnchan sbb telah berkongsi resepi tat yg cedap nihh..kita buat nega kak....minta halal ekk....

Merapu-rapu


Wajah-wajah kesayangan yang sentiasa di hati Ibu....


Kenangan Yang Paling Terindah



Fuhhh..penats2 nek tangga....pg2 dh berpeluh2 ketiak haku neh...amik oksigen...tarik nafas..lepas. Fuhhhh...letih2. Camni la aku hari2. Hari bekerja jala. Pepagi cam biasa la rutin aku...koi 6.00pg bgn then first thing aku buat iron baju keja utk mr.hubby, hakunye n baju kakak....pastu mandi n siap2 yg mn patut. pastu siapkan beg utk kakak dan beg utk adik nk hantaq p umah pengasuh. pastu kejutkan kakak mandi...bab ni paling tensen. Kakak ni satu keharuan nk bgn pagi. Mesti nangis punya la.Kalo x nangis leh belanja mkn KFC.Muahahahahahah....Kdg2 ilang jugak kesabaran aku pg2 ngan kerenah dia. Tp bila dh siap mandi pa ok la. Nk bgn tu....punya la liat. Dh liat bgn teriak plak tuhh...dia plak kalo teriak ja mola la idung tu nk melarat selesema plak.Haku ni tensen bkn apa..kita dh la dok kejaq masa nk punch kad. Merah sedia2 haku nehh..aduih...kalo bgn awai pon kdg2 jadiks lambat. Lps siapkan kakak n bla..bla..bla...wak masuk beg2 sume dlm keta..pastu kejutkan adik..salin apa yg patut. Dlm 7.40 pg camtu kuaq umah.Hantaq adik kat umah pengasuh. Pecut mai punch kad pastu pederas plak hantaq kakak p tadika. Tadika kakak sebelah jek ngan tpt keja haku. Dh hantaq kakak aku patah blk mai opis...ragaih tangga la pulak. Dh opis aku tingkat tiga maaa..x dak lif plak tu...sampai2 leh semput wooo. Sib bek la stamina haku ni bleh tahan gak...hasil dok kawat kat umah..hahahahha....membebel jek haku ni pg2 noh...biaq le.Haku saja ja nk lepeas perasaan. Kdg2 tu rasa penat sgt. Tgh time rehat kalo aku rasa larat aku kuaq mkn..kalo dak aku rilex2 ja kat opis.Kalau haku rasa terlebey rajin sempat gak blk umah kemas2 apa yg patut. Habis waktu keja cam biasa amik kakak ditadika.Kakak haku hantaq sehari la. Ptg kira nursery la. Kang dia nk dok ngan sapa kat umah.Lps amik kakak kdg2 aku singgah beli brg2 mentah nk msk utk mkn makan malam...kalo dh ada stok dlm esbok haku rilex la sket x singgah manyak tempat. Lps tu amik adik kat umah pengasuh..sampai umah slalunya dlm koi 5.30 la koman2 pon....lps settle wak suk beg2 sume slalunya haku akn terus prepare utk masak mkn mlm.Sambil tgk2 anak2 aku tu. Budak2 kan...kdg2 mcm2 depa buat.Adik ni plak hobi dia kalo haku dok masak adalah bwk lari bawang .Sabo jela...kalo haku biaq mau dia pepak la bawang tu alamatnya. Bila larang dia lari sat..satg dia mai amik plak...isk3.Rajin masak kot anak aku yg nih..hahahhaa. slalunya siap masak time maghrib la..lps bersihkan diri haku akan suap anak2 makan. Nilah salah satu sbb aku dok msk mlm2. Anak2 mkn banyak skit. Seronok haku suap depa.Mmg hari2 aku akan suapkan depa mkn. Rasa bahagia sgt bila anak2 mkn byk...berbaloi la haku masak kan. Kalo setakat haku ja nk kn sahih dh aku bli ja...hahahaha. Ni kakak dok minta aku buatkan bekal nasi utk dia pg2. Erm..akan haku cuba buat. Sian gak kat dia. Dia ssh skit makan..memilih. Kat tadika pon bkn dia mkn sgt. Tu yg blk umah pulun x mau2. Sian anak aku. Mgg dpn kena adjust masa masak nasi..Insyaallah aku cuba bg dan buat. Lps suapkan diorg aku pon buat la apa yg patut. Skrg ni ari2 ada tempahan cistat. Aku sonok sgt w/pon x dak sapa2 nk sokong aku. Tp nila salah satu cara aku release tension haku. Bila aku buat kek or apa2 aku akan rasa bahagia. Ilang segala kesedihan or masalah2 yg dok bergantung dlm pala otak haku nihh. Erm...cammtu la rutin seharian haku...tp aku buat sumenye ngan hati yg amat ikhlas..utk anak-anak & suami haku. Cuma aku harap diorang hargai apa yg aku buat utk diorg..aku bkn nk minta apa2 balasan pon. Semoga Diorang akan sentiasa dalam kebahagian dan dilindungi ALLAH selalu. Harap kalo satu hari aku dh x dak depa akan igt haku selalu....isk3..emosional la pulak aih.
Smlm haku buat lebey kurang 80 ketoi cistat. Oder..ALHAMDULILLAH rezeki anak2. Suka sgt haku buat walaupon bkn untung manyak mn pon. Aku bersyukur sgt. Yg penting haku suka buat....Aku sonok.Aku rasa bahagia....Syukur yg x terhingga pada ALLAH SWT kerana membuka pintu rezeki utk haku....untuk anak-anak. Pada kwn2 yg dh oder..terima kasih ye sudi oder ngan haku walaupon aku ni bkn terer sgt buat. Kalo sedap oder lg k. Aku terima dengan tangan terbuka...
Okla panjang plak bebelan haku pg ni. cou lu. Nk p buat keja dh..bye. Syg u all sumeee...

Wednesday, April 14, 2010

Apa Sebenarnya......

Andai sampainya waktu
Aku harus tinggalkanmu
Akan aku berlalu bila tiba saat itu...
Tak guna kau merayu dan tak perlu menahanku....
Kerana yang berlaku kehendakmuu....

Hanya Tuhan yang lebih tahu...
Susah senang hidup denganmu....
Sumpah janji semakin layu....
Hingga kini jatuh satu persatu
Engkau membiarkanku....

Air mata bertamu
Tidak kenal erti jemu...
Menemani hatiku tak mengira ruang waktu
Mengapa dari dulu...
Tak kau katakan padaku..
Kehadiranku ini menyusahkan........

Yang terhalang kejujuranku..
Yang terbilang kesilapan ku
Memang payah dimengertikan..
Kerana tetutup pintu hatimu
Terima penjelasan....

Biar apa jua tafsiran...
Yang ingin kau nyatakan ku rela semuaaaaa....

Tuesday, April 13, 2010

erm...apa yg seorang isteri nak suami dia paham...

21 pesanan dan perasaan seorang isteri yang suami tak perasan supaya para suami-suami dapat ambil pengajaran dan manfaat daripadanya. Hargailah.

Tapiiiiii...adakah para suami nk baca dan ambil semua ni sebagai panduan dan pengajaran???? Berapa ramai para suami yg ambil berat perasaan dan kemahuan seorang isteri dlm sesebuah perkahwian???

  1. Selalulah menghargai usaha dan penat-lelah isteri, terutama isteri yang bekerja dan sama-sama terpaksa menanggung hutang suami. (penah dak diorg terpikiaq sume ni ekk???)
  1. Bila isteri bercakap, pandanglah mukanya dan buka telinga luas-luas. Biar apa yang dikatakannya masuk telinga kanan dan tersumbat di telinga kiri. Sambil tu otak suami kenalah memproses informasi yang diterima daripada isteri dengan bijak serta prihatin. (ermmm....)
  1. Jangan sekali-kali membandingkan masakan isteri atau cara isteri menghias rumah dengan mak anda kecuali masakan/cara menghias isteri anda lebih baik dan canggih daripada emak anda.
  1. Jangan demand seks sekiranya isteri tak ada mood atau letih. Agama suruh kahwin bukan sernata-mata untuk penuni nafsu syahwat saja.
  2. Kalau pasangan dah ada anak, sama-samalah menjaga anak. Benih daripada suami juga. Ada suami, isteri sedang makan disuruh cebok kencing-berak anak sedangkan suami duduk tersandar kekenyangan macam maharaja.
  1. Jangan sekali-kali duduk tersandar depan TV atau relak-relak sedangkan isteri bila balik dari kerja, buka saja kasut terus masuk dapur, memasak, mengemas, membasuh, kejar anak dan sebagainya. Berbulu mata dan sayu hati isteri bila kami tak cukup tangan nak menguruskan rumah tangga sedangkan suami lepas tangan.
  1. Sekiranya suami makan dahulu, tinggalkan sedikit lauk untuk isteri. Jangan bedal semua, sampai giliran isteri yang tinggal ekor ikan sekerat, janggut sotong, ekor tauge. Frust, tau tak!
  1. Kalau nak ajak member ke rumah, beritahu isteri dulu, kalau boleh sehari-dua lebih awal. Jadi bolehlah dia memasak yang best-best dan mengemas rumah cantik-cantik. Bayangkan perasaan isteri kalau tetamu datang terpacak sedangkan kain-baju masih berlonggok belum sempat dilipat, permainan anak masih berselerak dan isteri cuma masak mi segera saja (bukan soal malas masak tapi nak tolong jimatkan perbelanjaan keluarga)
  1. Jangan sekali-kali menyakat isteri tentang saiz badannya yang sihat atau semakin melidi. Tengok body sendiri dalam cermin dulu.
  1. Jangan kentut depan isteri. Hairan ya, masa bercinta dulu kenapa boleh kontrol kentut?
  1. Hormatilah ibu-bapa dan ahli keluarga isteri walaupun anda cuma main wayang bodek mereka masa nak rnengurat isteri anda dulu. Jangan sekali mencaci mereka walaupun secara bergurau.
  1. Jangan kedekut dengan isteri serta keperluan rumah tangga. Sekali atau berkali-kali kala tolonglah membeli minyak masak, bawang, lada, sayur dan sebagainya.
  1. Jagalah maruah anda sebagai suami dan lelaki. Selagi boleh, Jangan bebankan isteri dengan masalah kewangan anda. Selalunya perempuan ni, semakin suami”degil” tak nak minta pertolongan. selagi itulah dia rela nak tolong (lainlah kalau anda kahwin dengan perempuan kedekut!.
  1. Jangan bersepah dan bersikap pengotor. Dah buka baju, letakkan dalam bakul baju kotor, dah cungkil gigi, buanglah dalam bakul sampah, bila dah guna ubat gigi, bubuh, balik penutupnya, dah ambil sesuatu barang, simpan balik di tempat asal. Susah sangat ke?
  1. Rajin-rajinlah bertanya isteri kalau dia perlukan bantuan anda dengan kerja rumah/menjaga anak. Tapi jangan tanya dua tahun sekali. Jangan tunjuk rajin bila ada tetamu di rumah saja.( x nah tanya pon)
  2. Hormatilah isteri anda sebagaimana anda mahu dihormati. Mereka pun manusia. Allah berikan banyak keistimewaan kepada para isteri tapi diputar-belitkan tafsirannya oleh orang lelaki untuk kepentingan diri sendiri.
  3. Jangan main kayu tiga. Main lain lagi tak boleh. Kalau isteri anda yang buat, tentu anda tak boleh nak bertolak ansur. Jadi mengapa isteri anda kena bertolak ansur kalau anda buat?
  1. Kalau isteri nampak tak sihat, cepat-cepatlah bawa jumpa doktor. Tunjuk-lah anda mengambil berat tentang dirinya.(erm...)
  2. Berusahalah dengan ikhlas untuk mempertahankan keharmonian rumah tangga. Jangan buat apa yang isteri tak suka. Percayalah, kalau suami buat baik sekali dengan isteri, isteri balas sepuluh kali.
  3. Berbincanglah dengan isteri sebelum sesuatu keputusan dibuat. Walaupun suami megah ada kuasa veto, tak Jadi bapok kalau pendapat isteri diambil kira. Pokok pangkalnya ialah timbang rasa dan saling menghargai. Cubalah ketepikan ego yang keterlaluan. Bukannya laku bila dah mati nanti. ( cerita pon x mau camna apalagi nk bincang)
  1. Jangan buat tak tahu kalau isteri merajuk atau berkecil hati. Kalau perlu minta maaf, minta maaf, kalau perlu pujuk, pujuk. Hati orang perempuan ni sensitif. Kalau isteri rasa suami tak ambil kisah, perasaan bagai dihiris-hiris. Perkara yang dipandang remeh oleh suami boleh menjadi kanser kepada isteri. Kepada para suami khususnya dan kaum lelaki amnya, janganlah dianggap masalah hati dan perasaan orang perempuan ni enteng sahaja. Kalau kita orang semua pakat mogok, anda juga yang rugi! (mmg buat x tahu pon)

Semoga semua para suami semua berlapang dada dan dengan hati yang terbuka menerima permintaan dan pesanan isteri ini. Semoga saya dapat amal apa yang diperkatakan. InsyaAllah

Oder agains.....Alhamdulillah



nak tayang gak tat smlm...oder oleh Kak Faiza & Kak sue. MACIH no beli kat i. Len kali beli lg ekk

Monday, April 12, 2010

Sayoq campoq & Kejadian tragis smlm



Menu makan malam kami sekeluarga smlm. Tetiba terasa cam nk mkn sayoq camni. Slalu tgk Channel AFC tu Anna Olsen tu slalu buat. Lawa2 ja kaler sayoq dia buat. So aku nk cuba gak...mmg lawa kaler2 sayor tu sume. Terserlah keayuan gituuu .Best mkn ngan nasik panas2 .Ratah saje pon sodappp. Anak2 pon suka la pulak. Slalu payah sgt nk soh mkn sayoq. Myb sbb kaler2 tu nampak menarik kot. Mr Hubby pon mkn.Tp bila tanye sedap tak..sah2 jawapan dia boleh laa...Nih haku grg ikut style haku jekkkkk.

Hah ada satu stori haku nk share. Bkn apa kan..walaupon kejadian tu berlaku ptg smlm..sampai arini aku dok terasa2 sebak bila teringat. Ptg smlm masa nk blk keja kannn...aku drive cam biasa la kan...Masa tu mmg jalan sibuk. maklumla masing2 pakat kalut nk p amik anak..nk blk umah...tetiba keta proton depan aku tu break terkejut.sib bek aku ngan keta blkg dan break.Kalo dak hancussss....aku jengok2 kat depan dia x jln2 g tp x nampak dia langgaq apa2 ponn..lama gak dia benti kat ctu. Bila dia belok kanan nk jalan tukan..tetiba DUP..hati aku tetiba sebak tgk sekoq anak kucing tu tgh mengelupoq dgn darah kat mulut dia. Menitik ayaq mata aku. Kalo ikut hati mau aku benti amik dia p spital...tp mn bleh benti kat ctu...abih jem nnt..silap2 bleh jd xcident plak.aku pon drive sambil tgk kat cermin apa jd ngan anak kucing tu..sedih hati aku tgk...dia dok kelupoq kesakitan..isk3...camna la nasib dia...isk...xleh cita dh aihh...sedih nihh..dok terbayang2 dia mengelupoq tu...siannyaaa la haaaa...sob3..sedey2. Kalo kena langgaq dia mati teruih lain rasa...ni dok kelupoq cam org ja aku tgk. teruih terbayang baby2 yg kena buang tu kan...smlm ada g. Tergamaknya hati depa2 tu buat nyawa manusia cam x dak harga. Nauzubillah. Pg td masa nk g hantaq kakak p sekolah aku cr2 gak anak kucing tu tp apa yg aku nampak hanya darah ngan bangkai yg dh terpenyek kat atas jalan..isk3...sedey sungguh.Walaupon aku ni bkn peminat kucing tp sedey la tgk binatang camtu..mmg terbayang baby yg x terdaya tuuu...isk...dh la dh sedey nii...

Oder lagik dari kengkawan




Haku nk tayang gambo jek. Buat kenangan.Maleh nk story lebey2. Oder dr kawan2 ku dan pelanggan setiaku..kak suzi n ..........................tq sudi oder ngan i.Macih no..len kali oder la lagikkssss...

Sunday, April 11, 2010

Pau Kacang Merah



Aku telah merajinkan diri mengepau plak. Pertama yg dok gediks nk buat sbb aku ada beli tepung pau aritu. Kak kat bakery tu kata elok. Kedua sbb Mr. Hubby n anak2 suka pau kacang merah ni. Inti dia Haku beli yg readymade. Buat seniri x dap aritu...muahahaha. Masa beli tepung ni x sangka plak dlm tu ada skali dh ngan Yis, Shorthening dan segalanya. Tinggal Uli jek. Wah3....lagi senang la kheja haku...muahhahahahaa. So aku uli la....dpt dlm 20bj. Resepi dia haku ikut ja apa yg dia tulih kat plastik tepung pau tu. Lupa plk nk snap gambaq tang resepi tu. Len kali la no. Marin p bli brg kat kedai tu mik g sebungkus tepung pau. Bila2 nk buat senang kit.hehheehe. Mr. Hubby pon sukeee...putih jek pau dia. Haku sukeeeee....x dak la jd kejung cam slalu tuuuu..layannnnn


nila tepung pau tu. Patut la mahai...sume mende dh ada dlm ni.

Cupcake Span Pandan With Kiwi Filing & Stawbery


CC ni dioder oleh liza. Dia nk 2 perisa....harap memenuhi selera la ye...

Thursday, April 8, 2010

Oder dari Kak Not, Kak Dik Ta & Nadia





Tat nih telah dioder oleh Kak Not, Kak Dik Ta & Nadiah kat tpt keja haku. Di harap mereka akan berpuas hati la yerrr....halalkan terlebih dan terkurang. Kalo ada apa2 sila la beri komen utk penambahbaikan. masa diorg oder smlm ku lupa pulak yg cream chese tinggai seketoi ja dlm esbox. Pesan kat Hubby dia plak ada hal blk lambat, so dgn semangat kesukanan aku pederas p CMART ngan anak2. Bli Cream Cheese lg 2 ketoi. Sib bek ada. Kalo dak nasib lerrr.......so smlm mengeTART la dr koi 8.30mlm sampai koi 12.30 tgh mlm. Hanis siap pesan dia nk juga nk buat bekal p tadika. Mmg haku dh buat lebey sbb tau dia suka. Mr. Hubby pon suka layan gak tat ni.Resepi dh tepek sebelum ni. Nk cuba korang godek2 la cr noh....

Wednesday, April 7, 2010

Strawbery & KIwi Cheese Tat




Oder dari kak Suzi lagik..makasih no

Demam



Hah arini masih dlm mood demam. Erm...dh lama x demam skali dia demam sampai x leh bgn bagun. Hamik haku.Sian my SIL x dpt nk wak dia p mn2 pon. Kebetulan Bapa sedara my hubby sakit tenat...ari jumaat malam ada buat baca Yassin kat kg my MIL. Kami sume p...balik pon dh lewat malam gak la. Pastu dlm koi 2 pg camtu diorang call bgtau yg bapa sedara dh meninggal. So pepagi kami sume g sana. Masa tu haku dh dok soksek2 dh idung. tp x demam g. blk ptg tu mula rasa panas mata tp leh g wak my SIL g CMART changloon (dkt je ngan umah). Lps tu kitaorang pon blk umah.Tdo.Sok nya haku masa haku nk bgn p keja rasa sakit sgt kepala.Badan pon sakit...langsung x dpt bgn. Sah2 aku x leh p keja.P klinik nah hamik punya la mnayak ubat dia bg ngan MC 2 ari. Tu pon mai keja dok rasa bengong g nihh..setakat ini sajala dulu..sekian terima kasih

Thursday, April 1, 2010

Polut Duyian...nyum3....

Salam sumeee....korang tgh wuatpe tu. Dh mkn tgh blum??? Haku dh kekenyangan tahap gaban g Lunch ngan kak suzi (mamasyaza) kat kedai kegeraman kami. Pergh..pueh hati aku mkn td..mmg menyelerakan. Pas mkn nasik kak suzi amik dessert plak..ecewahhh dessert kununnn. Haku kebas gak. Sapa soh pelawa haku. Dia mkn bubur duyian...haku mkn puding. Haku rasa ntah2 kami lupa baca Bismillah kut tu yg mkn sampai x henget org. lupa plak nk snap gambaq makanan kami iteww..takpa. Yg penting aku nk tayang dinner smlm...yg ni ade gambaq. Hahahhahaaa....jeng jeng jengggggggg......




terliuq dak????? hahhahaaa...yang bestnyee kan jiran haku pon bagi pulut kuah duyian gak..rezeki2. So lebih tu aku simpan buat bekal pg nih...leh bekpes lagi.....jangan jelessssss.....

Nih gambaq ketoi bulat haku tgh dok layan Upin & Ipin. Cam paham jek
Gambaq ni tiada kaitan dgn pulut duyian.



Tocang sejemput...

nuff

Categories

acar (1) anak-anak (4) Apam polkadot (2) asam pedas (2) award (2) Ayam (5) biskut (7) BM (1) Brownies (5) bubur (6) buku (1) Cake (86) Cake Deco (1) cake in jar (7) Cerita (1) Cheesecake (14) coklat (2) contest (1) cream puff (2) cupcake/Muffin (27) Daging (7) Dalca (1) Dessert (12) GA (2) Hantaran (1) Ikan (24) Info (6) Jalan-jalan (2) Jualan (1) Kek (24) Kek Lapis (5) Kerang (1) kuih muih (31) Lauk Pauk (45) Mak (1) makan (1) mee (26) Mengandung (1) Minuman (4) muffin (2) muhasabah (1) Mutiara Hati (1) Nasi (9) oven (1) pasta (1) Pizza (4) Puding (2) Pulut (1) Raya (1) Roti (20) Sayur (16) Seafood (14) sotong (4) Steamboat (2) Story mory (141) Sup (7) Tart (27) tat (7) tiramisu (2) Tools (1) Triffle (4) udang (6) Western (3)