Recent Posts

Terima kasih kepada kawan-kawan yang sudi jengah sini. Sudi-sudikanlah tinggalkan komen kawan-kawan kat sini ekk..terima kasih kepada yang selalu kongsi resepi-resepi ngan kita yang baru belajar ni. Sangat-sangat menghargainya....Semoga silaturrahim akan bertambah erat walaupon hanya di alam maya.

Jika ada yang berminat mengoder saya sedia menerima tempahan kek, cupcake dan Tat. Jika ada yang berminat untuk mengoder produk-produk homemade saya sila PM ke FB saye yer. Terima kasih.

Monday, October 18, 2010

Home made BANANA SPLIT...nyum3...

Kejadian smlm yg menggemparkan..kes nk mkn ni sampai gadoh ngan Mr. Hubby...hehehehe....Sbb dok pesan x berenti2 minta dia belikan pisang berangan ni. Nk buat camna tetiba teringin nk melantak banana split ni...beli kang rs x ckp jekk..(muahahaha tamak nyeee haku nii)...

Pertama sekali TERIMA KASIH BANYAK-BANYAKKKKKKKKKKKKK BUAT MR.HUBBY YANG sanggup belikan pisang berangan buat isterimu ini. JASAMU dikenang.Minta maaf sbb dh nyusahkan dirimu itewww.....


JOM KITA MAKANNNNNNNN......

Pisang masih byk...eskrem masih byk. Satni bleh mamam lagiksss sampai puasss....ngeh3....

Sunday, October 17, 2010

Menu2 yg dh jd sejarah

Ni menu ari sabtu...simple2 jek sbb ptg nk p berpoya2 ngan mr.hubby & anak2...keh3.Biasa la kan ari minggu la nk p release2 tension sket...cam la leh release. Muahahaha...janji p jenjalan.....best2


ikan terubuk bakaq cicah ngan ayaq asam...perghhhh...

pedas2 pekena jus nenas...nyamannnnnnn...slurppp

Wednesday, October 13, 2010

Cheese Cake For Marissa Besday

Salam & selamat pg kwn2..ceewaahh...mulakan hari anda dengan senyuman.
Pg nih haku nk tayang Light Strawberry Cheese Cake resepi dari kak hasue (sory kak kite tukaq nama sket). Kak Hasue buat blueberry tp haku dh tukaq jd strawbeery. Cikgu x marah kan?kan?....Terima kasih byk2 utk kak hasue sbb share resepi ni....tp aku x letak slice cheese..aku hentam boh cream cheese sbb itu je yg ada kat umh....

Kek yg dideko comot oleh haku ni utk Besday bb Marissa...last2 haku yg potong..kehkehkeh...kira aci la kan..aku potong bg pihak..muahahahaha. So pg ni sarapan ngan cheese kek la haku n kwn2....
Sepotong ni aku dh nyum2 subuh2 td...huahuahua
Dh lama x baking2 kek. Rindu sgt...so ni kira melepaskan gian la kan.. Kek ni just deco simple2 jek sbb kitaorg mmg kureng nk mkn ising tu. Tp haku gatai jek tgn nk letak jugak....
Kek ni x manis sgt pastu dicouplekan ngan filing strawberry tu mmg best(bg aku la...satg korang igt aku perasan plak). ...so layan2 la mata ok...nk p buat keja dh..tata

Tuesday, October 12, 2010

Hepy 2nd Besday Adik...Ibu, Abah & Kakak Sayang Adik...muah2


Hanim Marissa

Assalamualaikum....selamat pagi sumeee.Arini line clear so leh la kuaqkan N3. Arini 12 Oktober 2010 genap 2 tahun umur adik (Hanim Marissa Mohd Fitri). Ermmm....cepatnya masa berlalu. Rasa mcm br je Ibu lahirkan adik...Selamat Hari Lahir Adik...semoga menjadi anak yg soleh.Bahagia didunia dan akhirat. AMINNN




Adik masa dalam pantang


Adik ngan Kakak

Adik yg bulat

Sunday, October 10, 2010

Mee Bandung Perencah Segera ADABI

Hahaaa...ni kejadian ari khamis lepas sebenaqnya...x dan nk upload gambaq. Arini br dan...tu pon puaih gak la mencari masa ygsesuwai...ahakssss...Mee Bandung ni haku guna perencah segera mee bandung Adabi tu. Cuma modipai skit2 saja....tambah bg pedas sket..baru KAW..muahaha...haku mn layan kalo x pedas ni...ehehehehe..so x de ler resepinya no..ahahaha

Thursday, October 7, 2010

PENGUMUMAN: SAYA SEDANG BERCUTI DR MENERIMA SEBRG TEMPAHAN.HARAP MAKLUM

Buat masa skrg sy sdg bercuti dr menerima sebarang tempahan kek atau Tat. Harap Maklum sume....

Monday, October 4, 2010

Selamat Hari Lahir Hanis Syazwani...

Acara memotong kek



Semalam adalah hari lahir si kakak...Hepy belated besday sayang..semoga menjadi anak yg Soleh...murah rezeki dan dibawah lindungan Allah selalu. Harap anak ibu akan sentiasa bahagia dan gembira selalu. Aminn.....



Smlm mr. hubby beli kek karekter katon kegemaran kakak..mickey mouse. Sonok sgt dia...


Hah..acara yg ditunggu2....makannnnnn...nyum3

Sunday, October 3, 2010

Pertandingan Mewarna

Ari Rabu camtu cikgu tadika sikakak ada bg borang utk masuk peraduan mewarna yg diadakan di UUM. So haku pon join je laaa...ni la antara gambaq2 yg dan snap sbb sikecik tu bz ja nk pegang kamera...layan jela ekkk...malas nk bebel panjang2..mood pon kureng...

nuff

Categories

acar (1) anak-anak (4) Apam polkadot (2) asam pedas (2) award (2) Ayam (5) biskut (7) BM (1) Brownies (5) bubur (6) buku (1) Cake (86) Cake Deco (1) cake in jar (7) Cerita (1) Cheesecake (14) coklat (2) contest (1) cream puff (2) cupcake/Muffin (27) Daging (7) Dalca (1) Dessert (12) GA (2) Hantaran (1) Ikan (24) Info (6) Jalan-jalan (2) Jualan (1) Kek (24) Kek Lapis (5) Kerang (1) kuih muih (31) Lauk Pauk (45) Mak (1) makan (1) mee (26) Mengandung (1) Minuman (4) muffin (2) muhasabah (1) Mutiara Hati (1) Nasi (9) oven (1) pasta (1) Pizza (4) Puding (2) Pulut (1) Raya (1) Roti (20) Sayur (16) Seafood (14) sotong (4) Steamboat (2) Story mory (141) Sup (7) Tart (27) tat (7) tiramisu (2) Tools (1) Triffle (4) udang (6) Western (3)