Recent Posts

Terima kasih kepada kawan-kawan yang sudi jengah sini. Sudi-sudikanlah tinggalkan komen kawan-kawan kat sini ekk..terima kasih kepada yang selalu kongsi resepi-resepi ngan kita yang baru belajar ni. Sangat-sangat menghargainya....Semoga silaturrahim akan bertambah erat walaupon hanya di alam maya.

Jika ada yang berminat mengoder saya sedia menerima tempahan kek, cupcake dan Tat. Jika ada yang berminat untuk mengoder produk-produk homemade saya sila PM ke FB saye yer. Terima kasih.

Sunday, November 28, 2010

Menu Dinner ....



Menu kegemaran haku nih..lg dap kalo My MIL yang masak. Haku teramat la suka walaupon masakn ni simple yg amat tp kalo air tangan mak yg masak mmg best. Ni haku la buat seniri utk dinner. My hubby mmg x ltayan lerr sayue mayur camni...ahaks. So haku masak je sotong masak pedas utk dia. Then bakaq ja ikan kembong yg baru beli td...mmg marbelas. Slurppppp....yang lawaknya ikan dh masak baru perasan cili api dh abess....camna nk buat air asam....hehehe...ikan bajaq tu x de pasangan la...papepon mmg berselera la kami w/pon menu sesimple ini.


sotong masak pedassss.......mmg pedasss...so aku mmg x leh sentuh lauk ni sbb berminyak + pedasss(nnt la haku story sbbnya ekk)


Ikan kembong fresh dibakaq mmg beshhhh

Tuesday, November 16, 2010

Mee Bandung Kak Hana Jepong.....seeeeeedaaaappppp

Semalam masa dok ronda2 kat blog kwn2 aku sudah terliur tgk mee kari Kak DJ yang amat menggoda. Plan smlm nk buat utk dinner.Dok terbayang2 kesedapannya. Blk mmg p cr bahan2 utk buat mee kari la...sampai umah br sedar lupa waklik resepi laaa..adesss2. Teruih mood down sbb brg sume dh beli tp resepi x dak. last2 aku pon selak2 la resepi2 dr kwn2 lain yg aku dh print dulu2...jeng3...suda terbekenan ngan resepi akak comey Jepun nung....Kak Hana. Yes3...terus mulakan operasi.......Kak Hana tenkiu no...sedap marbeles tahap gaban. Nyum2....Tp ampun kak kita memandai menambah2 apa yg ada ......ihiks3..sifu x marah kan?kan?kan?
Bila tgk hubby mkn bertambah2...lg suka..sedap la tu. Hahahahaaaa....haku lg la menambah2 sampai x tau bopa kali. sedaq2 tgk dh abih mee kuning tu...muahahahahaa...adik pon pulun x padan.....resepi nnt la aku boh...arini nk tayang gambaq dulu k....

ni haku yg punyaaaaa...teloq separuh masak...jemput2...

Adik punyeeee...tambah kicap skit..

Thursday, November 11, 2010

Kek coklat Kukus buat kak tersayang..muahahahaha

Kek coklat kukus ni istimewa buat kak suzie..Hepy belated besday kak.Semoga kak akan sentiasa bahagia dan dirahmati Allah selalu. Terima kasih atas segalanya.....

Harap kak sudi la terima kek yg x seberapa ini dariku..kira hadiah besday la no...eheheheheeee....(bila nk belanja aku kak???)

Kek coklat ni resepi dia cam biasa aaaa....yg mmg menjadi kegeraman aku....resepi dari Zaima Nor Masri.tenkiu2...resepi ni mmg serasi ngan anak tekak haku.Buat loyang comei ja.....so layannnnnnnnnnnnnnn

Luahan perasaan...tulong2



mee grg dh lupa tahun bila punya...x sempat nk upload gambaq...ni kegemaran anak2. mmg layan habis diorg kalo menu ni....so layan gambaq jek..



Haaaa...yg ni menu kegemaran haku..muehehehehehe...mmg peberat tahap gaban, satria baja hitam, otomen dan seangkatan dengannya la...kalo ada lauk ni ckp dh haku. Janji mesti pedassssss...baru mengamcam. Udang ni aku kidnap kat pasaq mlm..mn leh tgk udang dok golek2 tuu..mmg sah2 aku rembat.....(psttttt...aku srg ja balum 3 ekoq...ahaks..abih diet haku...) dlm esbok ada lg 3 ekoq dok kejung dlm tpt beku...x tau g nk msk apa pulak.

Semenjak 2 menjak ni mood memasak haku dh merundum jatuh ke tahap paling kritikal tahap gaban (gaban lagiks....). Haku pon tgh dok siasat saipa jd sampai tahap tu....adussss. Masalah btui kalo kena penyakit ni. X tau nk ubat cemana. Blk umh menengung dok pikiaq nk msk apa utk dinner. Masalah2. Tanya Hubby jawapan biasa la..."msk la apapn" ataupn "x tau". Tensen haku tau......uwaaaaaaaa....tensen2. Kami sekeluarga mmg jrg mkn diluar kalo hari keja. Bila dh hari2 masak sampai x dak idea dh nk msk pa. Kan best kalo dpt mkn yg org len masak..ehehhehee.

Okla cukup setakat itu luahan perasaan haku buat kali ni. Harap korang x bosan baca (mcm la ada org dok baca N3 aku ni...hahahahaha..perasan btui. Bubbye..cau cin cauuuu

Tuesday, November 9, 2010

Windunyaaaaaa....hapdet2

Salam di pagi hari..wah3..lame bebenor la haku x dan nk menghapdet kat cni.Windu btul...adeke owang yg windu kat haku??? ngeh...ngeh..ngeh. Sapala nk windu kan..siapalah diriku ini. Hanya rumput dibumi.....eheheheee..terjiwang laks...

Sebenaqnya haku ni asik bz jek semedang...(Bz sgt la..bz hapa pon x tau). Ehehehhee...keja aku skrg x leh nk ngulat2 cam dulu sgt...skrg ni br lega sket sbb dh habih konvo..sblm ni haku kena jaga bahagian bagi jubah kat graduan pastu masa graduan nk hantaq blk jubah..pastu kena g jg bab2 exam ....pastu nak buat keja opis lagik...fuhhh..semput haku dibuatnya.Apapon enjoy gak dpt lari dr rutin biasa kat opis...ehehehehee. Pastu dpt kenai2 kwn2 kat pej. lain juga. Maklumla mn la nk dan nk kenai semua kat U ni.ramai wehhh.ok cukup bab keja.

Korang semua mesti dh sedia maklum psl banjir kat belah utara ni. Ramai kawan2 yg terlibat ngan banjir ni...sabaq2 byk2 no kwn2. Ujian ....Aku??? Alhamdulillah umah haku ngan MY MIL x dimasuki air, cuma terputus hubungan dgn donia luaq..ahahaha....jalan sume ttp beb. ayaq naik.....Cuti Deepavali pon x leh nk p mn2 sbb jalan H/way pon ttp..x dpt haku nk poya2 blk kg. ka apa...Nk lalu p Aloq Staq pon x lepas.Camna haku nk blk SP....Sabo jek.Mak haku asik call tanya ..Jangan risau mak. Kami x apa2.....
Ni haku nk tepek gambaq basi dh ni...tp jd la nk melepaskan gian lama x tepek gambaq kat cni..muahahahahahaha...layan p la noo..muahahahaaa.





Kunun2 nak buat puding susu UHt tapi resepi yang haku print dh tinggai kat opis...so aku hamtam saja maaa.a.......



Nyum2...sup kegemaran. Terjadinya sup ni kes sembang2 ngan MY MIL psl ssh nk cr tulang camni..tgk2 esok sampai la sebeleh kaki lembu ni kat umah haku. MY FIL hantaq. Amik ko..jenoh makan.....haku ngan hubby jek nk makan pon...Makasih Mak & Ayah..jasamu dikenang sampai bila2......layanzzzzzz

MUffin yg x bopa sepurna kejadiannya...ahaksss...huduh bebeno haku tgk...buat kes gian nak baking2..ahaksssss...

nuff

Categories

acar (1) anak-anak (4) Apam polkadot (2) asam pedas (2) award (2) Ayam (5) biskut (7) BM (1) Brownies (5) bubur (6) buku (1) Cake (86) Cake Deco (1) cake in jar (7) Cerita (1) Cheesecake (14) coklat (2) contest (1) cream puff (2) cupcake/Muffin (27) Daging (7) Dalca (1) Dessert (12) GA (2) Hantaran (1) Ikan (24) Info (6) Jalan-jalan (2) Jualan (1) Kek (24) Kek Lapis (5) Kerang (1) kuih muih (31) Lauk Pauk (45) Mak (1) makan (1) mee (26) Mengandung (1) Minuman (4) muffin (2) muhasabah (1) Mutiara Hati (1) Nasi (9) oven (1) pasta (1) Pizza (4) Puding (2) Pulut (1) Raya (1) Roti (20) Sayur (16) Seafood (14) sotong (4) Steamboat (2) Story mory (141) Sup (7) Tart (27) tat (7) tiramisu (2) Tools (1) Triffle (4) udang (6) Western (3)