Recent Posts

Terima kasih kepada kawan-kawan yang sudi jengah sini. Sudi-sudikanlah tinggalkan komen kawan-kawan kat sini ekk..terima kasih kepada yang selalu kongsi resepi-resepi ngan kita yang baru belajar ni. Sangat-sangat menghargainya....Semoga silaturrahim akan bertambah erat walaupon hanya di alam maya.

Jika ada yang berminat mengoder saya sedia menerima tempahan kek, cupcake dan Tat. Jika ada yang berminat untuk mengoder produk-produk homemade saya sila PM ke FB saye yer. Terima kasih.

Friday, June 29, 2012

Tiramisu in Jar Again n againnnnn



Assalamualaikum...buat lagi tiramisu atas permintaan...buat dalam 10 balang...asih menggunakan resepi yang sama..Terima kasih pada Kak Tun Telani dan kak Nor Secubit Garam..mohon halalkan resepi yerrr...

Sunday, June 24, 2012

Odder- Coklat Marble Cheese Brownies






Alhamdulillah...oder untuk arini oleh kawan2...TIRAH, Tq yer tirah sudi oder ngan kak.Harap memenuhi citarasa...

Baru berjinak2 buat marble cheese brownies pulak. Ada 2 Saiz..8x8 & 10x10 inci. Menggunan adunan yang sama cuma utk 8x8 inci tu dia lebih tebal. Nampak macam kek pulak...slalu brownies ni kan org buat nipis2 je. Pendapat peribadi haku suka yg 10x10 inci tu... x tebai. Elok2 je. Terima kasih kepada penyumbang2 resepi iaitu CIK MAT GEBU DAN RINNCHAN..terima kasih banyak sudi berkongsi ilmu. Mohon halalkan yer resepinya..semoga Allah jua membalasnya...Aminnn

Tuesday, June 19, 2012

Heavenly Carrot Cake from CMG..TQ






Tetibe rasa nak makan carrot cake..google jumpa resepi dari CMG nih..teruih godek2. Alhamdulillah menjadi...terima kaih CMG.Mohon izinkan saya link kat sini yer CMG..kalau nak tgk resepi click SINI okeh..

Rasa kek ni memang mabeles..haku memandai menderhaka tambahkan raisin lagi..so carot +nenas+walnut+raisin...perghhhh..korang bayangkanlah bila semua tu mix skali dalam mulut..mmg heavenla...cuma potong tang topping tu haku lupa letak esen vanila...bau buter tu plak cam lama jee..hadehh..potong..smlm sebenaqnya nk letak perahan lemon..pastu cari2 xjumpa plak lemon..terus lupa nk add esen vanilla tu..tp takpa...len kali kita cuba lagik..so bekpes ngan Carrot Cake lew arini..Bigboss jangan jeles hokey...U punya 10 set tu i tgg deposit di bank inkan yerr..dh ank in nanti sms hokey...ahaksss...



Monday, June 18, 2012

RV againnn...


Yang nih balen buat RV in Jar aritu...balen tu kiter sapu la ngan lebihan cream cheese....leh gak ngap petang2 ngan Bigboss....Anak2 sampai x layan dh kek ni sebab 2-3 ari asik buat kek ni...kali ni kek ni menjadi ngan elok sgt ...cukup gebu, warna merah yg mmg mengamcam..sangat2 berpuas hati kali ni..thanks kak Irma...minta halalkan yer resepinya kita guna untuk meniaga ni...kalau nak tgk kejadian sebenar sila tgk link pada N3 terdahulu okey....

Thursday, June 14, 2012

Oder hari nie punya-ALHAMDULILLAH...

 Red Valvet in Jar utk Hantaran






 Cheese Tat untuk hantaran



Terima kasih kepada semua yang sudi oder ngan saye..andai ada kekurangan saya memohon maaf dan Halalkan yer...

Baru start balik setelah 2 hari MC. Demam + selesema+batuk dan seangkatan dengannya...Syukur dh semakin pulih ...

Saturday, June 9, 2012

Red Valvet


Keratan rentas RV yang mabeles....edisi utk penduduk kat umah, utk wak lik kg kat adik & untuk anak manakan...


Sepotong ni haku yg punya...Bismillah.....Yummmyyyyyyyy...

 Yang ni pon untuk hantaran gak.....dh siap ikat riben,,ok tak?


hahhahaa...dlm keta otw nak p matrik P.Pinang ni..dan gak td sambaq laptop wak...bleh gak buat n3 n edit gambaq,,kalau dak sohih dh lena la kojenye.

Cupcake Coklat & Red Valvet in Jar





Nak p basuh peralatan yg guna smlm...jap g nak p kenduri n terus p hantaq hantaran ni kat kg pastu lajak p kat anak menakan kat matrik pulau pinang. Pergghhhh...smlm masa p kedai kek kak kat kedai kek tu ada gtau pasal balang ni. kedai yg bakary yg satu lg tutup ari jumaat. Kedai yg haku p ni x da juai balang, so sebab dh selalu sangat tanya psl balang tu, kak tu gtau ada juai kat kedai barang hantaran kat AS. Tanpa berlengah haku ajak En. Bigboss p usha2. Hah mmg ada weh..wallaweh..bentuk comei pulak tuss...adessss..adess..rabak lg duit haku. Dh la beri barang kat kedai bakery tu dh rabak...huhuhuhu. Nak buat camna kan...takpa...lps ni kena amik oder laju sket..kampoi balik modai yg dh kuaq...hehehehe. 
Okeh..nak cita pasl caupcake hantaran dan Red Valvel ni,,, Haku mmg jarang deko cupcake ni, so setakat tu la hasilnya. Tak berapa kemas tp kira nampak la kan mentuk munge rose tu..hehehe. Sebenaqnya haku nk buat kaler gold, Haku campoq2 la kaler ikut resepi yg mik kat google, skali silap sukatan, last2 jd kaler dlm gambaq tu la. Kira hokey ka ekkk...nak buat camna lg dh...blasah jela. Red Valvet dlm jar ni pon nak buek hantara jugak....merasmikan balang baru beb...seronok sangat. Apepon terima kasih kak Irma atas resepi Red Valvet ni. kita punya kek tak berapa merah silap kita letak dark coklat rasanya. Terima kasih ye kak resepinya..minta halalkan kita guna ni...

Thursday, June 7, 2012

Oder Marble Cheese Brownies yg Pertama


Marble Cheese Brownies di oder oleh Kak Zawiyah...tenkiu kak....pestime amik oder utk brownies ni..Harap brownies ni menepati citarasa akak sekeluarga..
terima kasih juga kepada Rinchann berkongsi resepi yg sdap ni...Minta halalkan yer saya buat meniaga....

Wednesday, June 6, 2012

Oder Tiramisu In Jar & Cheese Tat




Alhamdulillah rezeki hari ini Terima Kasih Ya  Allah.
 Sekarang tak berani nak ambik oder banyak2 memandangkan ayah masih diwad. Oder pon aritu terpaksa kansel last minut. Minta maaf kepada semua yang saya terpaksa kansel oder aritu. Maaf sangat2..kita hanya merancang tapi Allah jua yg menentukan. 
Alhamdulillah baru td dapat tau ayah dh Discaj..Syukur Ya Allah...berilah kesihatan yang baik kepada orang tuaku Ya Allah. Limpahkanlah kebahagiaan kepada mereka Ya Allah. Kasihanilah mereka Ya Allah. 
Terima KAsih kepada kawan-kawan yang sudi oder kat kita..Andai ada terlebih atau terkurang mohon dihalalkan yer...kalau suka len kali oder lagi yer...hehehehe

Tuesday, June 5, 2012

Hepy belated Besday To Me...

Hepy bessdaayyyy to Meeee...hepy besdayy to Meee....                eh silap..hepy belated Besday to Me.
4 Jun punya cita niiiii.ahakssss..fuhss..fuh..fuh...tiup lilinnn...banyakkk wooo...dh tua ropanya..muehehehehe. 

Birthday tahun ni cam x menariks je. Banyak kejadian yang menyedihkan dari yang menggembirakan. Macam2 sangat...Ayah pon masih di tahan di wad lagi. Semalam dh terkejut sangat bila adik call bagitau ayah kena masuk ICU katanya. Rasa cam nak terbang balik sana ....rupa-rupanya masuk CCU sebab jantung dia berdegup tak stabil..adehsss...cam nk pengsan dh. Sampai Hospital tgk ayah dok smbang cam x da apa2. Alhamdulillah...lega skit tengok ayah camtu. Koi 2 pagi semalam ayah dh ditukarkan ke Wad biasa. Syukur padamu Ya Allah...Semoga ayah cepat sihat ye.. Kak Long sayang ayah...
Sebenarnya Dah 2 Minggu juga haku dok ulang alik dari Sintok Ke Hospital Sultan Abdul Halim Sg. Petani. . Sabtu lps ayah dh discaj tapi hari Rabu tu kena admit wad semula sebab asthma .Bila Cuti  weekend gilir jaga ayah ngan adik. Bagi adik rehat pula. Sabtu blk umah sebab Ahad kena masuk keja. Bernasib baik juga sekarang musim cuti sekolah..kalau tak tak tahu la. Keja tetap kena jalan walau macam manapon. Keja makan gaji ngan orang ni bukan senang. Apalagi iTu la sumber kita nak dapat untuk sara keluarga dan Ibu Bapa. Kalau kita tak keja sapala nk mai bagi kat kita kan????...orang nak bercakap dan mengghukum terlalu mudah. Just cakap ja. Yang kena fikir tu adalah kita, yang nak kena tanggung adalah kita. Bagi haku walau apapon yang haku buat adalah kerana Allah, Ikhlas. Bukan untuk pujian atau sanjungan. Biarlah kalau orang nak kata dan keji haku apa sekalipon..Janji Allah tahu niat haku...
Semoga Allah berikan ketenangan dan ketabahan buat Aku...Ya Allah..Aku mohon berilah kesabaran, ketabahan dan ketenangan dalam mengharungi apa jua ujian Mu Ya Allah..Aaaminnn Ya rAbbal A'lamin.

Sunday, June 3, 2012

Oder



Alhamdulillah....syukur di atas limpah rezeki dari Nya, terima kasih kepada semua yang sudi mengoder kat saye yg masih byk kekurangan ini...terima kasih kepada semua kawan2 yg sudi memberi tunjuk ajar dan nasihat...terutamanya kak Anna Qawina, kak Izah Daut, Kak Nor Azmihah dan semua laaaa....terima kasihhh

nuff

Categories

acar (1) anak-anak (4) Apam polkadot (2) asam pedas (2) award (2) Ayam (5) biskut (7) BM (1) Brownies (5) bubur (6) buku (1) Cake (86) Cake Deco (1) cake in jar (7) Cerita (1) Cheesecake (14) coklat (2) contest (1) cream puff (2) cupcake/Muffin (27) Daging (7) Dalca (1) Dessert (12) GA (2) Hantaran (1) Ikan (24) Info (6) Jalan-jalan (2) Jualan (1) Kek (24) Kek Lapis (5) Kerang (1) kuih muih (31) Lauk Pauk (45) Mak (1) makan (1) mee (26) Mengandung (1) Minuman (4) muffin (2) muhasabah (1) Mutiara Hati (1) Nasi (9) oven (1) pasta (1) Pizza (4) Puding (2) Pulut (1) Raya (1) Roti (20) Sayur (16) Seafood (14) sotong (4) Steamboat (2) Story mory (141) Sup (7) Tart (27) tat (7) tiramisu (2) Tools (1) Triffle (4) udang (6) Western (3)