Recent Posts

Terima kasih kepada kawan-kawan yang sudi jengah sini. Sudi-sudikanlah tinggalkan komen kawan-kawan kat sini ekk..terima kasih kepada yang selalu kongsi resepi-resepi ngan kita yang baru belajar ni. Sangat-sangat menghargainya....Semoga silaturrahim akan bertambah erat walaupon hanya di alam maya.

Jika ada yang berminat mengoder saya sedia menerima tempahan kek, cupcake dan Tat. Jika ada yang berminat untuk mengoder produk-produk homemade saya sila PM ke FB saye yer. Terima kasih.

Wednesday, October 13, 2010

Cheese Cake For Marissa Besday

Salam & selamat pg kwn2..ceewaahh...mulakan hari anda dengan senyuman.
Pg nih haku nk tayang Light Strawberry Cheese Cake resepi dari kak hasue (sory kak kite tukaq nama sket). Kak Hasue buat blueberry tp haku dh tukaq jd strawbeery. Cikgu x marah kan?kan?....Terima kasih byk2 utk kak hasue sbb share resepi ni....tp aku x letak slice cheese..aku hentam boh cream cheese sbb itu je yg ada kat umh....

Kek yg dideko comot oleh haku ni utk Besday bb Marissa...last2 haku yg potong..kehkehkeh...kira aci la kan..aku potong bg pihak..muahahahaha. So pg ni sarapan ngan cheese kek la haku n kwn2....
Sepotong ni aku dh nyum2 subuh2 td...huahuahua
Dh lama x baking2 kek. Rindu sgt...so ni kira melepaskan gian la kan.. Kek ni just deco simple2 jek sbb kitaorg mmg kureng nk mkn ising tu. Tp haku gatai jek tgn nk letak jugak....
Kek ni x manis sgt pastu dicouplekan ngan filing strawberry tu mmg best(bg aku la...satg korang igt aku perasan plak). ...so layan2 la mata ok...nk p buat keja dh..tata

2 comments:

HaSue said...

Salam mekna..amboii..wat ciskek x ajak kite mai makan pun..hihi..apa2pun hepi belated besday buat Marissa..semoga membesar menjadi anak yg solehah dunia akhirat...aminn

MeknaBlog said...

waalaikumussalam kak Hasue...Isk3..terharunya sifu sudi jengah dapoq kita yg serba kekurangan...Makasih sbb wish.Ciskek dh jd sejarah pon kakaka...len kali noh.,

nuff

Categories

acar (1) anak-anak (4) Apam polkadot (2) asam pedas (2) award (2) Ayam (5) biskut (7) BM (1) Brownies (5) bubur (6) buku (1) Cake (86) Cake Deco (1) cake in jar (7) Cerita (1) Cheesecake (14) coklat (2) contest (1) cream puff (2) cupcake/Muffin (27) Daging (7) Dalca (1) Dessert (12) GA (2) Hantaran (1) Ikan (24) Info (6) Jalan-jalan (2) Jualan (1) Kek (24) Kek Lapis (5) Kerang (1) kuih muih (31) Lauk Pauk (45) Mak (1) makan (1) mee (26) Mengandung (1) Minuman (4) muffin (2) muhasabah (1) Mutiara Hati (1) Nasi (9) oven (1) pasta (1) Pizza (4) Puding (2) Pulut (1) Raya (1) Roti (20) Sayur (16) Seafood (14) sotong (4) Steamboat (2) Story mory (141) Sup (7) Tart (27) tat (7) tiramisu (2) Tools (1) Triffle (4) udang (6) Western (3)