Recent Posts

Terima kasih kepada kawan-kawan yang sudi jengah sini. Sudi-sudikanlah tinggalkan komen kawan-kawan kat sini ekk..terima kasih kepada yang selalu kongsi resepi-resepi ngan kita yang baru belajar ni. Sangat-sangat menghargainya....Semoga silaturrahim akan bertambah erat walaupon hanya di alam maya.

Jika ada yang berminat mengoder saya sedia menerima tempahan kek, cupcake dan Tat. Jika ada yang berminat untuk mengoder produk-produk homemade saya sila PM ke FB saye yer. Terima kasih.

Wednesday, May 25, 2011

Meroyan wehhhh....ahakssss....

Ni la BM tu...lawanya laaa...adess300x ( dengan nada frust menonggeng sambil tumbuk2 lantai)

Meroyan dh haku dok tenung gambaq BM neh...aritu siap kumpoi duit plus p jd ahli Cosway dengan niat yg satu nk beli BM nih...tp hampessss tahap cipan sungguh bila aku masuk jd Ahli je, mende ni mmg x de stok...satu alam dari Kedah sampai Perlis haku p stokis Cosway dok cari mende alah nih. Call tanya jangan dok kira la kan...sampai last2 adik tu pon fed up dengaq sora haku ni skali dia jawab stok mmg x de sampai Mei baru ada. Haku pon geram and frust tahap gaban je nk call tanya lg. Duit yg dok simpan pon haku dh gunakan utk emergency kes aritu. Dh clear. Skrg dok meroyan dalam hati saja la. Huhuhuhu....berkenan gilos la ngan BM neh. Ada gak tgk kat Tesco aritu tp tak berkenan. Lawo yg ni...huhuhuhu..bila la nk bleh dapat neh? Sob...sob...sob.....Huwaaaaa...nak BM. Apa kata sapa2 yg kesian  tu tolong belikan kat haku sebagai adiah ke sedekah ke...aku terimaaa seadanyaaa..huahuahua....

hah ni lagi satu yang buat aku meroyan...adehhhla.....(dok tenung sambil mulut tenganga..)

Yang nih bukan sebab apa yg dok tenung lama2 tu...yg kat umah tu dh makin uzur. Kalau lama skit dok pukul telor tu dh kuaq bau hangit... naik seriau gak nk mix lama2 atau adunan banyak skit. Kang meletup plak mixer tu. Almaklumla yg tu yg biasa2 je...masa haku beli kalau x silap x sampai rm100 kut. Dh lama daaaaa....hehehe. Tp dia sangat la berjasa pada diriku ini. Macih mixer comelku...jasamu dikenang...

No comments:

nuff

Categories

acar (1) anak-anak (4) Apam polkadot (2) asam pedas (2) award (2) Ayam (5) biskut (7) BM (1) Brownies (5) bubur (6) buku (1) Cake (86) Cake Deco (1) cake in jar (7) Cerita (1) Cheesecake (14) coklat (2) contest (1) cream puff (2) cupcake/Muffin (27) Daging (7) Dalca (1) Dessert (12) GA (2) Hantaran (1) Ikan (24) Info (6) Jalan-jalan (2) Jualan (1) Kek (24) Kek Lapis (5) Kerang (1) kuih muih (31) Lauk Pauk (45) Mak (1) makan (1) mee (26) Mengandung (1) Minuman (4) muffin (2) muhasabah (1) Mutiara Hati (1) Nasi (9) oven (1) pasta (1) Pizza (4) Puding (2) Pulut (1) Raya (1) Roti (20) Sayur (16) Seafood (14) sotong (4) Steamboat (2) Story mory (141) Sup (7) Tart (27) tat (7) tiramisu (2) Tools (1) Triffle (4) udang (6) Western (3)