Recent Posts

Terima kasih kepada kawan-kawan yang sudi jengah sini. Sudi-sudikanlah tinggalkan komen kawan-kawan kat sini ekk..terima kasih kepada yang selalu kongsi resepi-resepi ngan kita yang baru belajar ni. Sangat-sangat menghargainya....Semoga silaturrahim akan bertambah erat walaupon hanya di alam maya.

Jika ada yang berminat mengoder saya sedia menerima tempahan kek, cupcake dan Tat. Jika ada yang berminat untuk mengoder produk-produk homemade saya sila PM ke FB saye yer. Terima kasih.

Saturday, June 9, 2012

Cupcake Coklat & Red Valvet in Jar





Nak p basuh peralatan yg guna smlm...jap g nak p kenduri n terus p hantaq hantaran ni kat kg pastu lajak p kat anak menakan kat matrik pulau pinang. Pergghhhh...smlm masa p kedai kek kak kat kedai kek tu ada gtau pasal balang ni. kedai yg bakary yg satu lg tutup ari jumaat. Kedai yg haku p ni x da juai balang, so sebab dh selalu sangat tanya psl balang tu, kak tu gtau ada juai kat kedai barang hantaran kat AS. Tanpa berlengah haku ajak En. Bigboss p usha2. Hah mmg ada weh..wallaweh..bentuk comei pulak tuss...adessss..adess..rabak lg duit haku. Dh la beri barang kat kedai bakery tu dh rabak...huhuhuhu. Nak buat camna kan...takpa...lps ni kena amik oder laju sket..kampoi balik modai yg dh kuaq...hehehehe. 
Okeh..nak cita pasl caupcake hantaran dan Red Valvel ni,,, Haku mmg jarang deko cupcake ni, so setakat tu la hasilnya. Tak berapa kemas tp kira nampak la kan mentuk munge rose tu..hehehe. Sebenaqnya haku nk buat kaler gold, Haku campoq2 la kaler ikut resepi yg mik kat google, skali silap sukatan, last2 jd kaler dlm gambaq tu la. Kira hokey ka ekkk...nak buat camna lg dh...blasah jela. Red Valvet dlm jar ni pon nak buek hantara jugak....merasmikan balang baru beb...seronok sangat. Apepon terima kasih kak Irma atas resepi Red Valvet ni. kita punya kek tak berapa merah silap kita letak dark coklat rasanya. Terima kasih ye kak resepinya..minta halalkan kita guna ni...

1 comment:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.

nuff

Categories

acar (1) anak-anak (4) Apam polkadot (2) asam pedas (2) award (2) Ayam (5) biskut (7) BM (1) Brownies (5) bubur (6) buku (1) Cake (86) Cake Deco (1) cake in jar (7) Cerita (1) Cheesecake (14) coklat (2) contest (1) cream puff (2) cupcake/Muffin (27) Daging (7) Dalca (1) Dessert (12) GA (2) Hantaran (1) Ikan (24) Info (6) Jalan-jalan (2) Jualan (1) Kek (24) Kek Lapis (5) Kerang (1) kuih muih (31) Lauk Pauk (45) Mak (1) makan (1) mee (26) Mengandung (1) Minuman (4) muffin (2) muhasabah (1) Mutiara Hati (1) Nasi (9) oven (1) pasta (1) Pizza (4) Puding (2) Pulut (1) Raya (1) Roti (20) Sayur (16) Seafood (14) sotong (4) Steamboat (2) Story mory (141) Sup (7) Tart (27) tat (7) tiramisu (2) Tools (1) Triffle (4) udang (6) Western (3)