Recent Posts

Terima kasih kepada kawan-kawan yang sudi jengah sini. Sudi-sudikanlah tinggalkan komen kawan-kawan kat sini ekk..terima kasih kepada yang selalu kongsi resepi-resepi ngan kita yang baru belajar ni. Sangat-sangat menghargainya....Semoga silaturrahim akan bertambah erat walaupon hanya di alam maya.

Jika ada yang berminat mengoder saya sedia menerima tempahan kek, cupcake dan Tat. Jika ada yang berminat untuk mengoder produk-produk homemade saya sila PM ke FB saye yer. Terima kasih.

Tuesday, December 13, 2011

Nasi Beriyani Udang & The Geng


 Nasi beriyani Udang (masa snap ni lps makan..so udang dh selamat semua)

  Ayam goreng berempah (konon)

 Dalca Daging yg best resepi dari Cik Mat Gebu..Tenkiuuu CMG


Assalamualaikum...lama bebenor aku melemaukan diri x update blog. Mood sedang merundum ke tahap sifar nk update. Bkn x baking2....bkn x masak2 tp tersangat-sangatlah malasnya nk update. Malam ni kugagahi jua sbb dh lama sgt kesian kat blog haku ni....terabaikan. Idea pon tak mari  nk beletiaq panjang2 malam ni. 
Malam ni nak tepek nasi Beriyani & the geng menu Dinner td. Tp Nasi je la sempat snap...udang dh elek. Sebab semua dh x sabaq nk makan nasik. Kelam kabut sampai masak nasi agak lembut. Tensen2...sib bek bleh telan lg. Kalau dak frust nmenonggeng beb... Resepi ni semua di rujuk kat blog Dapur tanpa sempadan. Terima Kasih CMG sebab selalu menjadi sumber rujukan kami yg baru2 blajaq ni. Terima Kasih...nnt la kalau rajin taip kite hupdet resepi.....nk tgk sila p godek dapoq Tanpa Sempadan Okeh...gud nite

1 comment:

konde said...

duh sedapnya tuh ayam goreng berempah

Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

nuff

Categories

acar (1) anak-anak (4) Apam polkadot (2) asam pedas (2) award (2) Ayam (5) biskut (7) BM (1) Brownies (5) bubur (6) buku (1) Cake (86) Cake Deco (1) cake in jar (7) Cerita (1) Cheesecake (14) coklat (2) contest (1) cream puff (2) cupcake/Muffin (27) Daging (7) Dalca (1) Dessert (12) GA (2) Hantaran (1) Ikan (24) Info (6) Jalan-jalan (2) Jualan (1) Kek (24) Kek Lapis (5) Kerang (1) kuih muih (31) Lauk Pauk (45) Mak (1) makan (1) mee (26) Mengandung (1) Minuman (4) muffin (2) muhasabah (1) Mutiara Hati (1) Nasi (9) oven (1) pasta (1) Pizza (4) Puding (2) Pulut (1) Raya (1) Roti (20) Sayur (16) Seafood (14) sotong (4) Steamboat (2) Story mory (141) Sup (7) Tart (27) tat (7) tiramisu (2) Tools (1) Triffle (4) udang (6) Western (3)