Recent Posts

Terima kasih kepada kawan-kawan yang sudi jengah sini. Sudi-sudikanlah tinggalkan komen kawan-kawan kat sini ekk..terima kasih kepada yang selalu kongsi resepi-resepi ngan kita yang baru belajar ni. Sangat-sangat menghargainya....Semoga silaturrahim akan bertambah erat walaupon hanya di alam maya.

Jika ada yang berminat mengoder saya sedia menerima tempahan kek, cupcake dan Tat. Jika ada yang berminat untuk mengoder produk-produk homemade saya sila PM ke FB saye yer. Terima kasih.

Thursday, December 15, 2011

Red Valvet with Creamcheese Topping For Our Anniversary....

Kek untuk Anniversary smlm...masa snap pic ni bigbos tak potong lg, jd takda la pic kek yg dh potong...Kek ni haku buat 3 layer...kesnya ada terlekat skit kat loyang. Ntah apa masalah p lekat plak. Jadinya sebab yg melekat tu agak tebal haku jdkan dia satu layer..pastu bahagi 2 yg selamat lekang tu. First layer letak bluberry filing....second layer letak cream cheese + blueberry filing. Pastu disalut ngan topping cream cheese. Deko pon simple2 jek sebab deko ni masa blk keja tu baru buat. Kesuntukan masa takut Bigboss sampai sebelum kek siap...Alhamdulillah sempat jugak siap...lps tu disejukkan dalam peti ais.
Resepi ni nnt hupdet okehhhh...

4 comments:

Ucu Faridah said...

hapi anniversary...
sedapnya ..siap ada blueberry filling lagi..nyum..nyum...

MeknaBlog said...

Ucu Faridah..terima kasih. Letak blueberry bg rasa masam2 skit. Balance ngan rasa creamchese tu..

izahdaut said...

wah lawa la kek anibesery mekna.happy 8th aniversary. semoga berbahagian n berkekalan melalui ranjau n liku berumahtangga hingga ke akhir hayat.

akak baru masuk 5th aniversary. tapi dah terlepas time nak update.hehehe..nak bagitau juga tuuu..kiki

MeknaBlog said...

kak Izahdaut: macih2 sebab puji kek sememeh kiter tu..cayang akak...muah3.

Akak 5 tahun pon dh ada 2 hero kan. Kalah kiter

nuff

Categories

acar (1) anak-anak (4) Apam polkadot (2) asam pedas (2) award (2) Ayam (5) biskut (7) BM (1) Brownies (5) bubur (6) buku (1) Cake (86) Cake Deco (1) cake in jar (7) Cerita (1) Cheesecake (14) coklat (2) contest (1) cream puff (2) cupcake/Muffin (27) Daging (7) Dalca (1) Dessert (12) GA (2) Hantaran (1) Ikan (24) Info (6) Jalan-jalan (2) Jualan (1) Kek (24) Kek Lapis (5) Kerang (1) kuih muih (31) Lauk Pauk (45) Mak (1) makan (1) mee (26) Mengandung (1) Minuman (4) muffin (2) muhasabah (1) Mutiara Hati (1) Nasi (9) oven (1) pasta (1) Pizza (4) Puding (2) Pulut (1) Raya (1) Roti (20) Sayur (16) Seafood (14) sotong (4) Steamboat (2) Story mory (141) Sup (7) Tart (27) tat (7) tiramisu (2) Tools (1) Triffle (4) udang (6) Western (3)