Recent Posts

Terima kasih kepada kawan-kawan yang sudi jengah sini. Sudi-sudikanlah tinggalkan komen kawan-kawan kat sini ekk..terima kasih kepada yang selalu kongsi resepi-resepi ngan kita yang baru belajar ni. Sangat-sangat menghargainya....Semoga silaturrahim akan bertambah erat walaupon hanya di alam maya.

Jika ada yang berminat mengoder saya sedia menerima tempahan kek, cupcake dan Tat. Jika ada yang berminat untuk mengoder produk-produk homemade saya sila PM ke FB saye yer. Terima kasih.

Tuesday, January 24, 2012

Cheese Tat againssss......

Blueberry & Strawberry Cheese Tat

Buat lagi Cheese Tat. Request dari sahabat Bigboss utk kenduri kawen anak perempuannya. Dia minta buatkan 80 pcs. Haku letak dlm bekas cumil ni cuma tak da riben la pulak. Masa p kedai bakery tu dh malam. Kat kedai tu dh habih plak stok riben...kalau ada riben mesti comei kann...kan..kan.....nk p kedai lain pon dh x sempat. Masa awai tu p cr mixer sebab mixer haku dh kuaq asap beb. Boleh guna lg tapi bila on jek dia berasap dan bau hangit. Seriau haku ....so aku wak p repair 2-3 hari lepas. Masa on the way blk dari hantaq mixer tu nk repair la member Bigboss call nk tat ....hahahahhaa.....biasa la kan ...mixer cap ayam jek. Guna x padan2. Mau tak berasap.  So sebab bajet pon ciput beli jek hand mixer dulu....janji bleh mengekek dan baking2...Alhamdulillah........

2 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

comei sgt bila letak dalam kotak camtu, makin berseri seri

MeknaBlog said...

Tq kak

nuff

Categories

acar (1) anak-anak (4) Apam polkadot (2) asam pedas (2) award (2) Ayam (5) biskut (7) BM (1) Brownies (5) bubur (6) buku (1) Cake (86) Cake Deco (1) cake in jar (7) Cerita (1) Cheesecake (14) coklat (2) contest (1) cream puff (2) cupcake/Muffin (27) Daging (7) Dalca (1) Dessert (12) GA (2) Hantaran (1) Ikan (24) Info (6) Jalan-jalan (2) Jualan (1) Kek (24) Kek Lapis (5) Kerang (1) kuih muih (31) Lauk Pauk (45) Mak (1) makan (1) mee (26) Mengandung (1) Minuman (4) muffin (2) muhasabah (1) Mutiara Hati (1) Nasi (9) oven (1) pasta (1) Pizza (4) Puding (2) Pulut (1) Raya (1) Roti (20) Sayur (16) Seafood (14) sotong (4) Steamboat (2) Story mory (141) Sup (7) Tart (27) tat (7) tiramisu (2) Tools (1) Triffle (4) udang (6) Western (3)