Recent Posts

Terima kasih kepada kawan-kawan yang sudi jengah sini. Sudi-sudikanlah tinggalkan komen kawan-kawan kat sini ekk..terima kasih kepada yang selalu kongsi resepi-resepi ngan kita yang baru belajar ni. Sangat-sangat menghargainya....Semoga silaturrahim akan bertambah erat walaupon hanya di alam maya.

Jika ada yang berminat mengoder saya sedia menerima tempahan kek, cupcake dan Tat. Jika ada yang berminat untuk mengoder produk-produk homemade saya sila PM ke FB saye yer. Terima kasih.

Monday, April 12, 2010

Sayoq campoq & Kejadian tragis smlm



Menu makan malam kami sekeluarga smlm. Tetiba terasa cam nk mkn sayoq camni. Slalu tgk Channel AFC tu Anna Olsen tu slalu buat. Lawa2 ja kaler sayoq dia buat. So aku nk cuba gak...mmg lawa kaler2 sayor tu sume. Terserlah keayuan gituuu .Best mkn ngan nasik panas2 .Ratah saje pon sodappp. Anak2 pon suka la pulak. Slalu payah sgt nk soh mkn sayoq. Myb sbb kaler2 tu nampak menarik kot. Mr Hubby pon mkn.Tp bila tanye sedap tak..sah2 jawapan dia boleh laa...Nih haku grg ikut style haku jekkkkk.

Hah ada satu stori haku nk share. Bkn apa kan..walaupon kejadian tu berlaku ptg smlm..sampai arini aku dok terasa2 sebak bila teringat. Ptg smlm masa nk blk keja kannn...aku drive cam biasa la kan...Masa tu mmg jalan sibuk. maklumla masing2 pakat kalut nk p amik anak..nk blk umah...tetiba keta proton depan aku tu break terkejut.sib bek aku ngan keta blkg dan break.Kalo dak hancussss....aku jengok2 kat depan dia x jln2 g tp x nampak dia langgaq apa2 ponn..lama gak dia benti kat ctu. Bila dia belok kanan nk jalan tukan..tetiba DUP..hati aku tetiba sebak tgk sekoq anak kucing tu tgh mengelupoq dgn darah kat mulut dia. Menitik ayaq mata aku. Kalo ikut hati mau aku benti amik dia p spital...tp mn bleh benti kat ctu...abih jem nnt..silap2 bleh jd xcident plak.aku pon drive sambil tgk kat cermin apa jd ngan anak kucing tu..sedih hati aku tgk...dia dok kelupoq kesakitan..isk3...camna la nasib dia...isk...xleh cita dh aihh...sedih nihh..dok terbayang2 dia mengelupoq tu...siannyaaa la haaaa...sob3..sedey2. Kalo kena langgaq dia mati teruih lain rasa...ni dok kelupoq cam org ja aku tgk. teruih terbayang baby2 yg kena buang tu kan...smlm ada g. Tergamaknya hati depa2 tu buat nyawa manusia cam x dak harga. Nauzubillah. Pg td masa nk g hantaq kakak p sekolah aku cr2 gak anak kucing tu tp apa yg aku nampak hanya darah ngan bangkai yg dh terpenyek kat atas jalan..isk3...sedey sungguh.Walaupon aku ni bkn peminat kucing tp sedey la tgk binatang camtu..mmg terbayang baby yg x terdaya tuuu...isk...dh la dh sedey nii...

2 comments:

MAMASYAZA said...

fuhhh kisah langgaq anak kucing tu ada sejarah...hang ingat dak...penah jadi satu tengahari time aku preggy kat sikecik....nak tdoq pun tak leh tau...dok teringat kes aku langgaq ibu kucing tu...rasa bersalah sgt.

MeknaBlog said...

tp hg langgaq kucing tu x cedera pon...dia lari kan...ni dia dok kelupoq

nuff

Categories

acar (1) anak-anak (4) Apam polkadot (2) asam pedas (2) award (2) Ayam (5) biskut (7) BM (1) Brownies (5) bubur (6) buku (1) Cake (86) Cake Deco (1) cake in jar (7) Cerita (1) Cheesecake (14) coklat (2) contest (1) cream puff (2) cupcake/Muffin (27) Daging (7) Dalca (1) Dessert (12) GA (2) Hantaran (1) Ikan (24) Info (6) Jalan-jalan (2) Jualan (1) Kek (24) Kek Lapis (5) Kerang (1) kuih muih (31) Lauk Pauk (45) Mak (1) makan (1) mee (26) Mengandung (1) Minuman (4) muffin (2) muhasabah (1) Mutiara Hati (1) Nasi (9) oven (1) pasta (1) Pizza (4) Puding (2) Pulut (1) Raya (1) Roti (20) Sayur (16) Seafood (14) sotong (4) Steamboat (2) Story mory (141) Sup (7) Tart (27) tat (7) tiramisu (2) Tools (1) Triffle (4) udang (6) Western (3)