Recent Posts

Terima kasih kepada kawan-kawan yang sudi jengah sini. Sudi-sudikanlah tinggalkan komen kawan-kawan kat sini ekk..terima kasih kepada yang selalu kongsi resepi-resepi ngan kita yang baru belajar ni. Sangat-sangat menghargainya....Semoga silaturrahim akan bertambah erat walaupon hanya di alam maya.

Jika ada yang berminat mengoder saya sedia menerima tempahan kek, cupcake dan Tat. Jika ada yang berminat untuk mengoder produk-produk homemade saya sila PM ke FB saye yer. Terima kasih.

Sunday, November 6, 2011

Kek Coklat utk Aidil Adha

 Assalamualaikum  & Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Adha..hehehe..dh nak masuk hari kedua baru sempat jengok cni. Raya ni haku mmg tak da mood nk buat kuih raya. Dulu haku tak kira raya apa mesti buat kuih raya. Sebab utama arwah mak suka sangat makan kuih raya dan dia akan call tanya kuih apa yg haku buat tiap2 kali nk raya. Tp semua tu dh tinggal kenangan manis yang tak mungkin akan berulang lagi...rindu sgt kat mak....Huhuhuhu...Al-Fatihah buat Mak Tercinta.Raya kali ni jg MIL & FIL tak ada kerana menyahut panggilan Haji..Algamdulillah..semoga Mak & Ayah mendapat Haji yang Mabrur..Aminnnn....
Kali kedua buat kek coklat ni. Resepi dh penah tepek masa 1st time buat aritu...korang leh la godek2 cari. Kek coklat yg mmg terserlah kegebuannya sampai nk potong naik risau...gebusss sgt2. Memang best sgt. Kek coklat ni buat untuk waklik kanpung utk ayah. Sebab mmg haku tak buat hatta sejenis pon kuih raya. Buat 2 biji...sebiji besar utk waklik kampung, lg sebiji saiz kecik je habuan kat umh. Haku blk sehari jek sbb lps sembahyang raya kena blk Umh my MIL sbb BIGBOSS nk pegi surau kat kg kerana ada majlis korban. Selalu my FIL yang pegi. Kira ganti la kan....


1 comment:

♥MAMASYAZA♥ said...

samala kita, kek coklat gak

nuff

Categories

acar (1) anak-anak (4) Apam polkadot (2) asam pedas (2) award (2) Ayam (5) biskut (7) BM (1) Brownies (5) bubur (6) buku (1) Cake (86) Cake Deco (1) cake in jar (7) Cerita (1) Cheesecake (14) coklat (2) contest (1) cream puff (2) cupcake/Muffin (27) Daging (7) Dalca (1) Dessert (12) GA (2) Hantaran (1) Ikan (24) Info (6) Jalan-jalan (2) Jualan (1) Kek (24) Kek Lapis (5) Kerang (1) kuih muih (31) Lauk Pauk (45) Mak (1) makan (1) mee (26) Mengandung (1) Minuman (4) muffin (2) muhasabah (1) Mutiara Hati (1) Nasi (9) oven (1) pasta (1) Pizza (4) Puding (2) Pulut (1) Raya (1) Roti (20) Sayur (16) Seafood (14) sotong (4) Steamboat (2) Story mory (141) Sup (7) Tart (27) tat (7) tiramisu (2) Tools (1) Triffle (4) udang (6) Western (3)