Recent Posts

Terima kasih kepada kawan-kawan yang sudi jengah sini. Sudi-sudikanlah tinggalkan komen kawan-kawan kat sini ekk..terima kasih kepada yang selalu kongsi resepi-resepi ngan kita yang baru belajar ni. Sangat-sangat menghargainya....Semoga silaturrahim akan bertambah erat walaupon hanya di alam maya.

Jika ada yang berminat mengoder saya sedia menerima tempahan kek, cupcake dan Tat. Jika ada yang berminat untuk mengoder produk-produk homemade saya sila PM ke FB saye yer. Terima kasih.

Tuesday, December 21, 2010

Ke Hospital lagi...


sempat gak snap masa dok lepak tgg result ujian darah

As-salam sumee. Kali ni bkn n3 psl makanan ok, just nk buat luhan perasaan skit...wohoooo..luahan tuuuu...
Pg td haku ada appoinment ngan doktor Pakar Pembedahan Di Hosp. Tuanku Fauziah, Kangar, Perlis. So pepagi aku dh bangun siap diri n anak2 coz nk hantaq adik p umah pengasuh. Nak bawa pon kesian juga...lama ambik masa.Kakak pula pepagi lg Wan dia datang amik....So 7.50 pagi haku ngan hubby kuar hantaq adik umah mak mengasuh...lps tu terus bertolak ke hospital. Harap p awai dpt la siap awai skit...Sampai kat hosp. dlm pkul 8.30pg. Lps daftar kat kaunter JAbatan Pembedahan aku p kat unit ntah apa nama ntah untuk scan....dlm awai haku p pon aku dpt No.giliran 10 dh. Bila kena turn aku masuk utk scan....huhuhu..nampak sah2 batu2 tu dlm hempedu haku...besar2 pula tu.Sume 4 bj doc. detect...saiz dia 1.35cm, 1.39 cm,1.28cm, dan last paling besaq 2.0cm...$bj wehh. Masa kat bilik scan tu doc. yg scan haku ada bg nasihat soh haku buat operation jek. Katanya umur pon muda lg, kalau dibiarkan takut kena jangkitan kuman akan jd lebih rumit. Dia kata kalo x de hempedu pon takpa...x menjejaskan apa2. Lgpon skrg byk buat pembedahan yg tebuk dan letak tiub untuk sedut batu2 tu kuaq. Tp kalo ada masalah kena buat open operation juga. Ngeri jek haku dengau...wawawawaaa...mak tolong la...takutnyeee.
Lps dh dpt keputusan scan haku kena p buat ujian darah pula...huhuhu..lenguh abih lengan haku arini...lps tu kene tgg result darah plak. 1 1/2 jam haku kene tgg, Dh le sensorang.Hubby ada mesy. penting so dia hantaq haku jek. Abih duit haku beli majalah. Cemuih giler menunggu...masa tu br jam 9.50pg. Result 11.30 pg br dpt...haku lepak kat kerusi bawah pokok sambil layan majalah ngan sms. 11.30pg aku p mik result pastu kene p jumpa pakar pembedahan plak...tgg lagik.Haku no 107 wehhh..huhuhu. Sib bek la x lama sbb pg td aku dh daftar. So masuk jumpa pakar mmg dia soh buat operation..sbb hubby x de aku minta masa utk bincang dulu. So bln depan haku kene p lagiks. Entahla.....aku pon x tau camna. Ada juga cuba berubat cara kg. Petua kak Nor Secubit Garam bg pon haku x dan nk cube lg. Aritu anak demam so aku lebih dok tumpu ke dia. Skrg Alhamdulillah keadaan adik dh bertambah baik. Harap adik akan cepat sihat.
Haku harap juga kalau boleh sembuh berubat kg. So haku x yah buat operation..ntahla. Haku pon x bincang secara serius sgt ngan Hubby. Serabut haku.
Pastu sedih pon ada juga, dlm keadaan haku camni ada juga manusia dok mengata mcm2. Kata sakit sbb kerja dpt gaji x berkat la...mkn gaji buta la. Takpala...Allah tu Maha Mengetahui. Manusia ni kalo x kena atas batang hidung sendiri mmg sedap mengata org. Semoga Allah tunjukkan suatu hari nanti. Haku pon bkn nk minta simpati siapa2. Ckplah kalau Allah yg mengasihani haku. Apa yg haku dok stori kat cni hanya sekadar luahan hati haku. Bkn nk meraih simpati. Alhamdulillah Ya Allah....Semoga Allah sucikan hati manusia2 yg selalu berfikiran negetif dan mentertawakan kesusahan org lain. Ya Allah berikanlah mereka ini petunjuk agar tidak terjerumus ke neraka Jahanam hanya kerana mulut lidah mereka.....Ya Allah Ampunkanlah dosa2 ku Ya Allah..Semoga Aku sentiasa didalam LindunganMu Ya Allah. Amin Ya Rabbal A' Lamin

No comments:

nuff

Categories

acar (1) anak-anak (4) Apam polkadot (2) asam pedas (2) award (2) Ayam (5) biskut (7) BM (1) Brownies (5) bubur (6) buku (1) Cake (86) Cake Deco (1) cake in jar (7) Cerita (1) Cheesecake (14) coklat (2) contest (1) cream puff (2) cupcake/Muffin (27) Daging (7) Dalca (1) Dessert (12) GA (2) Hantaran (1) Ikan (24) Info (6) Jalan-jalan (2) Jualan (1) Kek (24) Kek Lapis (5) Kerang (1) kuih muih (31) Lauk Pauk (45) Mak (1) makan (1) mee (26) Mengandung (1) Minuman (4) muffin (2) muhasabah (1) Mutiara Hati (1) Nasi (9) oven (1) pasta (1) Pizza (4) Puding (2) Pulut (1) Raya (1) Roti (20) Sayur (16) Seafood (14) sotong (4) Steamboat (2) Story mory (141) Sup (7) Tart (27) tat (7) tiramisu (2) Tools (1) Triffle (4) udang (6) Western (3)