Recent Posts

Terima kasih kepada kawan-kawan yang sudi jengah sini. Sudi-sudikanlah tinggalkan komen kawan-kawan kat sini ekk..terima kasih kepada yang selalu kongsi resepi-resepi ngan kita yang baru belajar ni. Sangat-sangat menghargainya....Semoga silaturrahim akan bertambah erat walaupon hanya di alam maya.

Jika ada yang berminat mengoder saya sedia menerima tempahan kek, cupcake dan Tat. Jika ada yang berminat untuk mengoder produk-produk homemade saya sila PM ke FB saye yer. Terima kasih.

Monday, January 3, 2011

Apa lagi boleh dibuat ngan buah Labu????

Gambar ihsan dr encik google



Td lepas haku p amik kakak kat sekolah, singgah kedai dpn sekolah tu...ternampak la buah labu. Haku ni mmg minat buah labu. Pantang nampak ja...selalu haku buat serawa @ bubur labu jek...kawan2 ada tak idea lain selain buat serawa je labu ni....sebab kalo buat serawa haku jek sorang dok balun...kalau ada apa2 resepi best share la dengan haku..leh try test..muahahahaha. Ada tgk kat blog Kak Yatie dia buat talam dan serimuka labu...cam best juga...any ideaaas????

6 comments:

Anonymous said...

selain drp wat pengat n kuih..sy suke msk lemak putih labu+suun n fucuk..nk ltk tempe dgn tahu pon ok hehe

Yatie said...

Salam Na,
Akak mmng minat tul labu..kena plk yg empuk dan oren warnanya....wow mmng best....mcm2 leh buat dngn labu ni...terpulanglah pada selera Na ya....nah akak bagi rasa serimuka labu...sedap tau...kalau nak buat, buatlah separuh adunan...

MeknaBlog said...

Anonymous: errmm...sedap kedengaran idea itew..thanks ekk...

MeknaBlog said...

Kak Yatie: tu la Na dh chesk abis dapoq akak sbb nampak byk resepi berasaskan labu nihh...nyum2. Thanks akak

Yan said...

Salam kenal.

tak ingat blog apa tah. Dia buat cucur. Labu tu diparut.. Looks yuymm..yumm..

MeknaBlog said...

Yan: cam cucur kodok kerr???

nuff

Categories

acar (1) anak-anak (4) Apam polkadot (2) asam pedas (2) award (2) Ayam (5) biskut (7) BM (1) Brownies (5) bubur (6) buku (1) Cake (86) Cake Deco (1) cake in jar (7) Cerita (1) Cheesecake (14) coklat (2) contest (1) cream puff (2) cupcake/Muffin (27) Daging (7) Dalca (1) Dessert (12) GA (2) Hantaran (1) Ikan (24) Info (6) Jalan-jalan (2) Jualan (1) Kek (24) Kek Lapis (5) Kerang (1) kuih muih (31) Lauk Pauk (45) Mak (1) makan (1) mee (26) Mengandung (1) Minuman (4) muffin (2) muhasabah (1) Mutiara Hati (1) Nasi (9) oven (1) pasta (1) Pizza (4) Puding (2) Pulut (1) Raya (1) Roti (20) Sayur (16) Seafood (14) sotong (4) Steamboat (2) Story mory (141) Sup (7) Tart (27) tat (7) tiramisu (2) Tools (1) Triffle (4) udang (6) Western (3)