Recent Posts

Terima kasih kepada kawan-kawan yang sudi jengah sini. Sudi-sudikanlah tinggalkan komen kawan-kawan kat sini ekk..terima kasih kepada yang selalu kongsi resepi-resepi ngan kita yang baru belajar ni. Sangat-sangat menghargainya....Semoga silaturrahim akan bertambah erat walaupon hanya di alam maya.

Jika ada yang berminat mengoder saya sedia menerima tempahan kek, cupcake dan Tat. Jika ada yang berminat untuk mengoder produk-produk homemade saya sila PM ke FB saye yer. Terima kasih.

Friday, April 1, 2011

Cucoq Ubi Kayu & Talam Ubi Kayu

 Salam Jumaat semuaaa....erm time ni baru la boleh lepak2 kat cni. Hehhheehe...arini kita tgk gambaq
cucoq Ubi Kayu ye..hehehhe. Hujan2 camni mmg laku kalau cucoq gorang panas-panas. Perghhh..layan habis beb. Ehehehehe.....Kejadian cucoq ni pon oleh sebab MY MIL yang bg ubi kayu siap dh rebus palk tu...hehehe. Sebenaqnya aku tak tahu nama apa kuih ni. So suka-suka hati haku jek p letak nama cucoq ubi Kayu tu...ehehehehe. Sbb bahan dia cuma ubi kayu rebus yg dilenyek + gula+ kelapa parut..simple je. Bulat2 then gorang...mmg marbeles....


Sajer je nk tayang apa yg ada dalam tu..ekekekeke
Satu lagi kuih yang haku buat tp tak menjadi...tension jekkk...lapis ubi kayu nih buat ari apa ntah...bahagian bawah dh cun. Mai lapisan atas tu lembik la pulak. Slalu fail je kalau buat talam ni. Tension jek tgk....


 

2 comments:

HaSue said...

weeee...comelnyaaaaa cucoQ tu meknaaaaa...elok jer molat2 haaa..nak sepulohh pliss..hihi..
talam ubi kayu tuh pun nmpk sedap je meleleh2..huuu..lapo2


re:serius ke nak blaja ngentri pepanjang nih?akak seboleh2nya nak ngentri pendek tp masih terentri pjg gak..camana tu?haha..

MeknaBlog said...

huhuhu..buat saiz comei suspaya senang nak ngap. hehehe..talam ubi tu lapisan atas dia fail la akak.

serius la juga. Sbb N3 kite slalu seciput tet jerr...hehehe. Kene pengeras ker?ekekeke

nuff

Categories

acar (1) anak-anak (4) Apam polkadot (2) asam pedas (2) award (2) Ayam (5) biskut (7) BM (1) Brownies (5) bubur (6) buku (1) Cake (86) Cake Deco (1) cake in jar (7) Cerita (1) Cheesecake (14) coklat (2) contest (1) cream puff (2) cupcake/Muffin (27) Daging (7) Dalca (1) Dessert (12) GA (2) Hantaran (1) Ikan (24) Info (6) Jalan-jalan (2) Jualan (1) Kek (24) Kek Lapis (5) Kerang (1) kuih muih (31) Lauk Pauk (45) Mak (1) makan (1) mee (26) Mengandung (1) Minuman (4) muffin (2) muhasabah (1) Mutiara Hati (1) Nasi (9) oven (1) pasta (1) Pizza (4) Puding (2) Pulut (1) Raya (1) Roti (20) Sayur (16) Seafood (14) sotong (4) Steamboat (2) Story mory (141) Sup (7) Tart (27) tat (7) tiramisu (2) Tools (1) Triffle (4) udang (6) Western (3)